Saturday, April 30, 2011

SELAMAT HARI PEKERJA



logo hari pekerja 2011.


0203 in the morning on 01/05/2011.
(tarikh kat atas tu menipu je. tolong jangan percaya...hihi).

selamat hari pekerja kepada mereka-mereka yang bekerja =)

i belum termasuk di kalangan orang yang bekerja. so, i tak boleh nak celebrate lah. haha. as for now, i'm leisure lover (dapat tahu dari subjek LABOR ECONOMICS). yep, student is categorize as leisure lover because we don't go for work! hehe. tapi tak tahulah kalau ada yang buat part time tu =)

but, even student tidak bekerja (as for now, because we still institutionalized), we still apply the word KERJA in our student life. yela, kami beKERJA-keras untuk menimba ilmu pengetahuan untuk bekalan di hari yang akan datang. haa betul tak? betul takk?

hm alang-alang i dah citer pasal kerja. here some information about kerja.

actual labor force: people who are employed & unemployed but actively seeking for job.

potential labor force: people with the range of age 16 years old and above and non-institutionalized.

okay that's all for now. tata =)

*today, after a long consideration that takes a lots of my time...i introduce you, my blog new look! ok tak? hee~

1 comment:

ris-famili.blogspot.com said...

Mcm kenal je logo tu.
Selamat hari pekerja juga kepada awak.