Monday, May 16, 2011

ENERGY SAVING MODE.

10.50 in the morning on 17 May 2011.

ahaa orang lain buat, aku pun nak buat jugakkk!! ;p

beginilah rupa blog if in energy saving mode.

eh, hai korang =)

ada tak siapa-siapa yang perasan bahawa entry ini ialah entry ke-4 aku untuk hari ni? oh takde siapa-siapa yang perasan ye. pheww~~ bagus. Alhamdulillah takde siapa-siapa yang perasan. hahaha...LOL ;P

okay now back to the topic. you all tahu tak apa itu energy saving mode on blog? alaa korang dah tahu ye? hahaha ketinggalan betul aku ni coz baru sekarang nak buat entry about energy saving mode *dushh*. hm tapi takpelah kan. maybe ada yang belum tahu lagi pasal benda ni.

so, korang tahu tak apa function energy saving mode ni? yang aku nampak ianya tidak lebih sekadar screen saver untuk blog. oh ya, maybe ia juga mengurangkan energy consuming since it hides heavy animation on your blog, cover the window in dark color and pause heavily running background processes.

now, siapa-siapa yang berminat with this thing, simply just follow this instruction:-

1. Copy the code from HERE. (i think that web sites give a complex instruction. mine is easily to understand) ;p

2. Login to your blog dashboard--> Design--> Page Elements--> Add a Gadget--> HTML/Java Script--> Paste the code.

3. Save and wait for one minutes and see the result.

Selamat mencuba! :D

No comments: