Tuesday, May 3, 2011

MACAM MANA SAYA BOLEH SUKA MAKAN SAYUR.

hai my dear readers =)

how are you? hope uol's doing well ya.

before i start story about MACAM MANA SAYA BOLEH SUKA MAKAN SAYUR, i nak bagitahu sesuatu. ni haa petang tadi i baru je lepas my 3rd final exam paper. subjek PERFORMANCE MANAGEMENT. perrgghh susah.giler.nak.mampus wa cakap kat lu. sorry ye ayat kasar sikit. tapi itulah ayat yang sesuai untuk describe tahap susah paper petang tadi. buktinya?? lepas invigilator kutip kertas jawapan, my coursemates and i masing-masing melepaskan keluhan yang lebih kurang berbunyi begini 'weyh, soalan susah dowhh!', 'past year tak pernah pon kuar soalan sesusah ni!', 'performance agreement tu yang mana satu weyh??'. haa betul tak? betul tak i cakap paper tadi memang susah. sampai di saat ini, sakit kepala sebab jawab paper petang tadi still tak hilang lagi. adehh. okay fullstop.

now, kite citer pasal sayur pulak ye. ada tak sesiapa yang tengah baca this entry, tak suka makan sayur?? haa ni nak kena babab ni. hehe. hm dulu i tak suka makan sayur. memang tak suka ah, tak tahu macam mana nak describe tahap tak suka tu camne. bila tengok sayur je, dah dapat bayangkan tahap kepahitannya. so, i hate sayur!


hai awak, kenapa tak suka makan saya? saya ni berkhasiat tau *winkwink*

but as for now, i dah suka makan sayur. actually dah lama i start suka makan sayur. since sekolah menengah. citernya macam ni. time sekolah menengah dulu, i stay kat hostel dari form 1 until form 5. setiap kali makan tengahhari dan malam, mak cik kat dewan makan tu akan sendukkan lauk termasuklah sayur. masalahnya, i tak suka makan sayur. so i ended up by throw it away in tong sampah. setiap kali ada lauk sayur, i mesti tak miss untuk membuangnya ke dalam tong sampah. nak dijadikan cerita, ada satu hari tu tiba-tiba i terfikir 'eh, kesian la pulak tengok sayur ni asyik kena buang je. pastu membazir je kalau buang sayur ni lagipun kan ayah dah bayar'. so, i pon start lah makan sayur. mula-mula makan sayur yang saiz kecik je. lama-lama makan sayur yang saiz besar pulak. faham ke tak sayur saiz kecik dan besar ni? maksud i, sayur saiz kecik tu yang potongan kecik-kecik. yang saiz besar tu yang potongan agak besar. haa camtulah. hihi.

okay cukuplah sampai di sini sahaja kisah macam mana saya boleh suka makan sayur. jumpa lagi di entry yang akan datang!

tata =)


1 comment:

Liza Razak said...

same laa dgn saya !! saya gila mkn sayur.Kalau mkn nasi x de lauk pon x pe..jgn x de sayur