Tuesday, December 13, 2011

OMBAKS RINDU!

# poster filem Ombak Rindu.


(this is quick update okay..quick update before start revision for tomorrow's Industrial Relation test)--> cakap macam ni untuk sedapkan hati.

kenapa ombaks rindu..bukan ombak rindu kerr??
hehe...saje je, rasa cam best pula tambah huruf S kat belakang ombak tu =D

hello peeps!
amacam..dah tengok filem Ombak Rindu tu??
selepas 2 minggu ditayangkan, baru hari ni aku berpeluang untuk tengok filem tu.
yep, seperti most of the people said...filem ni memang sedih. in fact member aku yang duk kat sebelah pun dah meleleh-leleh airmata dia. adoi, hati fragile betul lah dia ni. tapi dalam sedih-sedih filem ni, ada juga scene yang kelakar. haa tu yang aku suka tuh! hihi..

# cover page novel Ombak Rindu.


for overall, aku rate 3.8/5 untuk filem ni. apesal, korang rasa sikit sangat ker?? abis tu nak buat macam mana, dari start filem tu sampai ke ending aku duk compare dengan novel Ombak Rindu. jalan citer filem ni laju sangat. tapi beselah tu kan, sebab kalau nak buat filem details macam yang dalam novel tu...alamatnya satu hari pun tak abes nak citer. lagi satu, aku tak berapa nak berkenan dengan scene awal filem ni, banyak scene berkemban. aku tak berkenan. lagi sekali aku tegaskan, aku tak berkenan. ceh, macamlah ada orang ambil port dengan apa yang aku cakap ni. kihkih..

for conclusion (eh, for overall kat atas ni sama macam for conclusion ke takk??), aku fikir baca novel lagi best lah daripada tengok filem yang diadaptasi dari novel. filem apa pun lah...ayat-ayat cinta ke, ketika cinta bertasbih ke (eh, aku belum baca novel ni), dalam mihrab cinta ke...okay, semua yang aku list tadi adalah filem Indonesia sebab tu je filem yang aku ingat telah diadaptasi dari novel. however, kalau dah suka baca novel...try lah untuk suka tengok filemnya pula sebagai tanda memberi sokongan kepada penulis novel tu, okay??

i'm looking forward to the next film adaptation from a novel. maybe next time buat filem "Andai Itu Takdirnya" barangkali?? novel ni best juga apa. kalau tak silap aku, inilah novel yang buat aku terkeluarkan sedikit airmata tatkala membacanya. chewaahh, rasa macam tak percaya je aku cakap perkataan tatkala..hehe..

i think that's all for now. get ready to do revision for tomorrow's test sebab masa yang sepatutnya aku guna untuk buat revision telah aku habiskan dengan pergi menonton wayang, tido bagai tak hengat dunia and make this-not-so-quick-post. no regret okay. never regret the time that you waste in order to do happy thing. a'ah aku happy sangat dapat tengok wayang, tido lama giloss dan update blog ni...LOL!

okay, papai! =D

No comments: