Tuesday, July 23, 2013

TONGUE TWISTERS.

Apa kebendanya "Tongue Twister" tu??

Ianya merupakan perkataan/ ayat yang mampu membuat lidah anda terasa seperti terbelit-belit (susah) untuk menyebutnya.

Jum cuba, nak??

Huruf 'P' :

Peter Piper picked a peck of pickled peppers,
A peck of pickled peppers Peter Piper picked,
If Peter Piper picked a peck of peppers,
Where's the peck of pickled peppers Peter Piper picked.

Seterusnya huruf 'S' :

I saw susie sitting in a shoe shine shop,
Where she sits she shines, and where she shines she sits.

Huruf 'K' atau 'C' :

How can a clam cram in a clean cram can?

Huruf 'W' :

I wish to wish the wish you wish to wish,
But if you wish the wish the witch wishes,
I won't wish the wish you wish to wish.

Lidah anda okay lagi tak? Jum cuba yang terakhir ni...hehe

Huruf 'L' :

Luke luck likes lakes,
Luke's duck likes lakes,
Luke's duck lick lakes,
Luck's duck lick lakes,
Duck takes licks in lakes Luke luck likes,
Luke luck takes lucks in lakes duck likes.


# Credit to Peni ... aku cilok dari blog dia. tapi dia pun cilok juga, cilok dari Google. kikiki. sila taip Tongue Twister di Google untuk mendapatkan lebih banyak perkataan/ ayat yang membuatkan lidah anda terbelit-belit menyebutnya.

Sampai sini sahaja, nanti kita jumpa lagi ya! :)

1 comment:

Anonymous said...

Thanks krn bgi ayt