Thursday, November 14, 2013

MIDNIGHT WORK (STC).

This is seriously serious fresh update from me. Truth to be told, I just came back from stock count in MPH AP. Perghh now I know how the stock count been done. We start working from 10.15 pm until 5.00 am. Off course we had break which is around 1.00 am to 2.00 am something. I've been assigned to count the magazine stock together with two other staff of MPH AP. This is a manual count so that we didn't have to use scanner to count it. We just have to count and record it. 

I think “Ayyo kenapa lah aku dapat bahagian magazine? Aku nak try guna scanner tu.. huhu” 
Tapi beberapa puluh minit kemudian “Eh bagus juga aku dapat bahagian magazine, lebih senang nak count sebab tak perlu guna scanner” 

Can you see that? Our opinion is subject to change... bhahahaa.. After finish my assignment in magazine department, I help the other staff to print ticket. Oh, sungguh tak mencabar. Jadi, selepas break aku "melarikan diri sebentar" ke bahagian novel untuk tolong diorang pula. Matlamat aku ialah, nak try gune scanner tu.. hihii. Matlamat tercapai, yeayy! Aku  scan satu bookshelf and then aku pegi tolong print ticket balik.

Alhamdulillah aku tak rasa mengantuk sangat time keje tengah-tengah pagi buta tu. Yela mana tak nya, petang before masuk keja tu aku dah paksa diri untuk tidur and then before pegi keja, aku dah "bantai" minum Kopiko LA Coffee (cewahh) Nampak tak nampak tak? Sesungguhnya aku telah berjaya dipengaruhi oleh iklan Kopiko LA Coffee tu.. hahhaa..

Walaupun kat first paragraph di atas aku tulis kitorang keje sampai pukul 5 pagi, tapi aku balik umah around 6.30 pagi kut. Report stock count ready dalam pukul 5.30 pagi macam tu. Time tu, ada a few staff from other outlet dah balik. Tapi kitorang yang dari MPH AP, gilo kau nak balik sekarang? kitorang kenalah housekeep sebab kalau tak, kecian budak shift pagi nak kena housekeep satu kedai tu.. betul tak?

Okay, letak ketepi citer stock count ni. Sekarang nak citer benda lain pula.

Pernah tak korang terfikir, macam mana kereta boleh dibawa masuk ke dalam sesebuah shopping complex untuk pameran? Haa korang mesti tak tahu kan kan? hehe.. kalau korang nak tahu, diorang drive kereta tu dalam shopping complex. Aku dah banyak kali nampak kereta dipandu di dalam Alamanda shopping complex ni. Biasanya aku nampak diorang drive kereta keluar dari tempat pameran. Tapi kali ni aku nampak diorang drive kereta masuk ke tempat pameran. Lalu depan MPH AP okay, siap park sekejap kat depan window display bahagian magazine. 

Weekend ni, korang datang ar Alamanda. Ce tengok kat centre court. Betul tak ada pameran kete kat situ.. okay?

I think that's all for now, papaii

# tidak pernah ku sangka, stock count boleh buat aku sepenat ini.. huhu.. tapi baguslah, pengalaman :)

2 comments:

MJ said...

seriusssly! aku pon ade terpikir cemana la dorang bawak masuk kereta tu kan..wahhh keje shoping complex mmg untung jugak kekdg kan..hehehe..

Miss Enigma said...

hehe..yep,untungla sgt.. hahhaa