Thursday, May 28, 2015

I WANT TO BREAK THE ROUTINE.

I’m in dilemma.
Awal tahun hari tu, nekad nak resign by end of this year.
Senang citer, aku nak chow lepas dapat bonus.

Boring derr kerja sini.
I have come to realize that routine is boring.
Boring like seriously serious boring.

Lepas tu terfikir, macam mana ayah boleh bertahan kerja 30 tahun kat tempat yang sama?
Aku baru nak masuk tahun kedua bekerja tapi dah rasa boring yang amat.

Tiba-tiba datang idea nak further study.
Nak buat thesis yang bertajuk ‘Factors that contribute to length of service in private sector’
Tajuk kena kasi touch up sikit pasal direct sangat, macam tak sesuai untuk level Master.


Master sangatt.

By the way, I really want to break the routine.

Wednesday, May 27, 2015

LUPA.

Lupa.
Lupa yang aku ada request cuti weekend ni.
Sebenarnya request cuti sebab nak attend wedding my close friend time ambil diploma dulu.
Hubungan yang sekian lama disemai kini bakal dinoktahkan dengan ikatan yang sah.
Tahniah Izzatul, I’m so happy for you!
Tapi aku tak jadi attend. Sebab tak berapa ada keberanian untuk drive sampai ke Johor.
Sounds like a loser tak? Heh.
Plan bertukar kepada ‘bercuti’ di kampung Ogy!
Nak join Ogy cat rumah.
Tapi nampak gayanya macam tak jadi juga.

Sekian.