Thursday, May 28, 2015

I WANT TO BREAK THE ROUTINE.

I’m in dilemma.
Awal tahun hari tu, nekad nak resign by end of this year.
Senang citer, aku nak chow lepas dapat bonus.

Boring derr kerja sini.
I have come to realize that routine is boring.
Boring like seriously serious boring.

Lepas tu terfikir, macam mana ayah boleh bertahan kerja 30 tahun kat tempat yang sama?
Aku baru nak masuk tahun kedua bekerja tapi dah rasa boring yang amat.

Tiba-tiba datang idea nak further study.
Nak buat thesis yang bertajuk ‘Factors that contribute to length of service in private sector’
Tajuk kena kasi touch up sikit pasal direct sangat, macam tak sesuai untuk level Master.


Master sangatt.

By the way, I really want to break the routine.

No comments: