Saturday, March 24, 2012

FROM PA TO PD.


Today is Saturday, March 24th, 2012. i supposed to be in Puncak Alam for the Finishing School Programme, unfortunately i can't make it. thus, instead of go to Puncak Alam, i go to Port Dickson for picnic! yehuu!! oh wait a minute, actually i can't deny that i'm a little bit regret for not being in Puncak Alam to be with my friends..=(

Friday, March 23, 2012

NAJWA LATIF - KOSONG

video


Sejak akhir-akhir ni, aku suka sangat dengar lagu Kosong nyanyian Najwa Latif. dari pagi sampai ke malam aku duk ulang dengar lagu ni sampai adik-adik aku naik boring mendengarnya...hahaha naseb ko la labuu dapat kakak seperti diriku ini =D

Monday, March 19, 2012

SAMBUNGAN KISAH TUTTI FRUTTI



Sambungan KISAH TUTTI FRUTTI hari tu...nak dijadikan cerita, kiter terjumpa resit ni time tengah kemas2 purse ku yang tebal tapi tak berapa nak ada duit tuuu..hihii. jadi, boleh nampak tak harga dia??

0.180 kg bersamaan dengan RM 9.55

 disebabkan kiter beli pada hari Selasa (Ladies Day untuk Tutti Frutti), dapatlah diskaun 15%. jadi kiter hanya bayar RM 8.10 je laa. dan korang boleh nampak lagi tak berapa harga untuk 1 kg??

1 kg bersamaan RM 53.00

hurmm, boleh tahan mahal harga dia ni. kalau beli setakat untuk merasa boleh lah kot. tapi kalau nak beli selalu tuu...kiter prefer beli aiskrim biasa je, beli yang dalam bekas besar tu bawa balik rumah, makan ramai-ramai satu keluarga. bessttt. oh ya, korang tahu tak yang TUTTI FRUTTY ni milik NAZA?? ye, NAZA yang kereta tu laa.

okaylah, setakat ni je lah entry kiter ye.
jumpa di entry akan datang! =D


Saturday, March 17, 2012

BELAJAR vs KERJA

memetik ayat yang di hantar oleh senior di laman sesawang mukabuku:


ketahui lh korg, time study lg best dr time praktikl ngn kerja... hargai lh lecture n kwn2 korg....hehehe


di sini saya ingin menegaskan yang saya sangat bersetuju dengan ayat di atas...ianya fakta, bukan auta.


rindunya zaman belajar. walaupun nak pergi fakulti kena ikut tangga yang tinggi ala-ala tangga kat Batu Cave...walaupun bila dah sampai kat fakulti terpaksa pula berebut-rebut untuk naik lift...walaupun terpaksa naik tangga untuk ke kelas yang terletak di aras 10 sebab tak berapa nak rajin untuk berebut-rebut lift...tetap, zaman belajar tetap lagi best dari praktikal dengan kerja.


hurmm, itu je la nak taip.

selamat tinggal. kita jumpa di entry yang akan datang ye =D

Tuesday, March 13, 2012

KISAH TUTTI FRUTTI.


Baiklah, merujuk kepada gambar di atas aku rasa korang mesti dah tahu apa aku nak citer. Dah berapa lama Tutty Frutti ni bertapak di Malaysia ye? Korang dah makan Tutty Frutti ni berapa juta kali?? Hehe. Frankly saying, hari ni first time aku try Tutty Frutti ni. Agak ketinggalan kan. But who cares. Memang tak reti la cane nak guna mesin Tutti Frutti tu, last2 orang kat situ yang amekkan untuk aku.

Kalau korang tengok gambar kat atas tu, agak2 berapa ringgit aku kena caj?? Dengan berat dalam 0.??? gram (err aku tak hengat la berapa gram..hihi), tiga perisa (coklat, vanilla dan red velvet), dan topping chocolate rice (warna coklat dan warna-warni)…jeng, jeng, jeng! RM9.54. Tapi aku bayar RM8.10 je sebab hari Selasa ialah Ladies Day. Ada discount lah tu kot. But still, ianya agak mahal sebab aku amek tak sampai separuh cup yang kecil (kaler oren) tu pun. Okay, fine, harga based on berat kan. Bukannya based on banyak atau sikit kita amek.

Bagi aku, perisa coklat dan red velvet, sedap. Perisa vanilla, tak sedap. Aku bawa Tutty Frutti ni balik ofis, nak dijadikan cerita…disebabkan kecuaian diriku ini, tadaaaa!! Tutty Frutti tertumpah kat baju! Aduih, tak pasal2 pakai ‘perfume’ bau Tutty Frutti..huhu..dan ianya juga merupakan satu pembaziran. Mana tak membazir, agak2 berapa kos Tutty Fruity yang tertumpah kat baju aku tu?? Berkiranya lah kan..hahah..


I guess that's all for now.


Cheers!~

Friday, March 9, 2012

INTRODUCING...

Due to the constant level of boredom, i've decided to introduce new segment in my blog.

Introduciiinngg...STALKER'S DIARY! woohoo!!

I'll launch it on Monday.



That's all for now.

Cheers!~

Friday, March 2, 2012

ADORABLE COUPLES.

Assalamualaikum W.B.T , happy Jumaat day everyone!
i would like to share some photos of two adorable couples that i knew from UiTM Segamat.

*Mr. Syamsul & Mrs. Shafika
(this is an old photo. as for now, they have baby girl already)

*Mr. Zikri & Mrs. Sarah
(mommy and daddy to be)

both couples above is excellent in their academic.
that is why i secretly adore them. lol! =D
and one more thing, i personally think kak shafika & kak sarah adalah sangat cantik!

*credit should goes to the person in the photos above =)

that's all for now. chow chin choww!~